انگیزه پس انداز (بخش دوم)
در مطلب پیشین «پس انداز با کشینه» در خصوص انگیزه پس انداز نوشتیم. پس انداز کردن راههای بسیاری دارد که برخی از آنها را باهم مرور کردیم. اما مشکلی که بسیاری از افراد برای پسانداز کردن دارند، صرفنظر از درآمد پایین، نداشتن روحیهی پس انداز است. ممکن است خود ما هم جزء افرادی باشیم که حتی در صورت افزایش درآمد نیز هزینههایمان را به همان اندازه افزایش دهیم و عادت به پس انداز کردن پیدا نکنیم. دلیل این مسئله این است که نمیتوانیم انگیزهی لازم را برای پسانداز در خودمان ایجاد کنیم. در این مطلب ادامهی پست پیشین در خصوص انگیزههای پسانداز را پی میگیریم.
کمک به دیگران:
به طور کلی وقتی پای مسائلی در میان باشد که تنها به خودمان مربوط نمیشود و انگیزهای فراتر از تمایلات شخصی در میان است، نمیتوان انکارکرد که احتمالا اشتیاق بیشتری برای پس انداز در ذهن انسان ایجاد خواهد شد. اختصاص دادن مبلغی به برخی امور مانند آموزش، مقابله با فقر، حفظ آثار فرهنگی یا هرچیزی که برایتان ارزشمند و بامعناست، میتواند انگیزهای قوی برای پس انداز کردن باشد. اگر پس انداز برای این موارد انگیزهی لازم را برایتان ایجاد نمیکند، ممکن است فکر اینکه میتوانید با پس انداز به دوستان نزدیک و عزیزانتان کمک کنید، جذابیت بیشتری داشته باشد.
افزایش کیفیت زندگی:
شاید بهتر باشد کمی هم به منفعتهای شخصی فکر کنیم! قطعا افزایش کیفیت زندگی میتواند بهترین انگیزه پس انداز است. پس انداز پول برای یک زندگی بهتر و رضایتبخشتر احتمالا بهترین موردی است که می تواند افراد را ترغیب کند. اگرچه برای داشتن یک زندگی شاد، لزوما داشتن مقدار زیاد پول لازم نیست اما به هرحال وقتی بتوانید آسانتر نیازهای اولیهی زندگی را برطرف کنید و علاوه بر آن مقداری پول برای تفریحات و دیگر هزینههایتان داشته باشید زندگی شیرینتر و رضایتبخشتر خواهید بود.
پول، پول میآورد:
طی زمان این مسئله بارها و بارها ثابت شده است که افراد ثروتمندی که میبینیم لزوما هوش یا سواد خاصی ندارند، بلکه تنها به این خاطر که ابتدا از صفر شروع نکردهاند و همیشه مقداری سرمایه در اختیار داشتهاند توانستهاند به مراتب بالای مالی برسند. همین مسئله با گرفتن تصمیمهای درست اقتصادی و انجام فعالیتهای تجاری هوشمندانه نیز اتفاق میافتد. وقتی شما بتوانید میزانی پول پسانداز کنید و با آن کسب و کاری راه بیندازید، سرمایه اولیهتان چندبرابر شده و اینجاست که ضرب المثل «پول، پول میآورد» کاربرد دارد. ممکن است نتوانید به راحتی شغل حال حاضرتان را رها کنید یا به شغل دومی بپردازید اما با کنار گذاشتن میزان مشخصی از درآمد فعلی میتوانید پس از مدتی با آن پول کار کنید و بدون نیاز به اینکه لازم باشد شغل دومی داشته باشید، یک منبع درآمد جدید برای خودتان ایجاد کنید و همین مسئله انگیزه پس انداز را برایتان چندبرابر میکند.
تفریح و آموزش:
بعضی از افراد بیش از اندازه به پس انداز کردن میپردازند، در حدی که حتی برای نیازهای روزمره و یا ماهیانهی خود مبلغی اختصاص نمیدهند. اینکه افراد با وجود درآمد بالا تنها به رفع نیازهای اولیه بپردازند و به یادگیری چیزهای جدید و توسعهی فردی و شغلی خود نپردازند، نمیتوان گفت پساندازشان آنطور که باید و شاید مفید است. گاهی اختصاص دادن میزانی از پول برای یادگیری یک مهارت جدید کاربرد و فایدهی بیشتری نسبت به پسانداز آن داشته باشد. داشتن یک منبع درآمد جدید انگیزه پس انداز را به میزان زیادی در افراد به وجود می آورد. به همین دلیل، اگر حتی درآمد کافی ندارید و به دنبال افزایش آن هستید، بهتر است با ذخیره کردن میزانی از درآمد ماهیانه (هرچند کم) مبلغ لازم را برای یادگیری مهارت شغلی یا فردی جدید فراهم کنید تا بتوانید پس از ان افزایش درآمد را نیز تجربه کنید.
در مجله کشینه علاوه بر این مطلب می توانید راه های پس انداز مطالعه کنید و به کار بندید.