تاریخچه عکاسی در ایران
در عصر قاجار بسیاری از پدیدههایی که به تجدد و نوگرایی مربوط میشود مانند ورود دوربین و صنعت عکاسی به ایران رخ داده است. در سال ۱۸۴۲میلادی که سه سال از اختراع اولین دوربین (در فرانسه) گذشته بود، امپراطور روسیه یک دستگاه از آن را به محمد شاه قاجار اهدا کرد که نخستین عکسها نیز با همان دوربین به ثبت رسید.
اولین تصاویری که در ایران با دوربین عکاسی به ثبت رسید مربوط به بناها و عمارات شاهی و تاریخی بود. در آن زمان نحوهی کار با دوربینهای عکاسی به شکلی بود که سوژه باید به مدت طولانی بی حرکت میماند تا تصاویر بتواند بر روی کاغذ ثبت شود. به همین دلیل آسانترین سوژه برای عکاسی همان کاخها و عناصر ثابت بودند.
از شواهد اینطور پیداست که ناصرالدین شاه قاجار، از ایرانیان پیشرو در زمینه عکاسی بوده و علاقه و اهتمام زیادی به توسعه این صنعت داشته است. او علاوه بر اینکه خود عکاسی میکرد، سعی داشت با نکات علمی و فنی عکاسی نیز آشنا شود و عکسهای موجود در آلبوم وی نشان میدهد معمولا از دوربینهای سه پایه بزرگ برای عکاسی استفاده میکرده است.
در آن زمان دوربین و پدیدهی عکاسی، پدیدهای لوکس به حساب می آمد و در دسترس مردم نبود. اما درباریان عکاس باشی هایی را در اختیار داشتند که از آنان عکاسی میکردند.
از معروفترین عکاسان عصر قاجار، آقا رضا عکاس باشی بود که با یادگیری عکاسی در دارالفنون توانست به مقام نخستین عکاس باشی منصوب شود و در تمام سفرهای ناصر الدین شاه با همراه باشد و به عکاسی بپردازد.
عکاسی در آن دوره با رشد و شکوفایی همراه بود، چرا که همگام با تدریس فنون عکاسی در دارالفنون، افرادی نیز برای فراگیری این مهارت به خارج از کشور اعزام میشدند. همچنین افرادی که در دارالفنون تدریس میکردند نیز از استادان عالیرتبهی اروپایی بودند. دارالفنون در آن زمان از حضور اساتیدی از کشورهای فرانسه، اتریش و ایتالیا بهره میبرد.
هم اکنون در موزه متروپولین نیویورک آلبومی شامل ۷۵۵ قطعه عکس مربوط به اردشیر میرزا، نوه فتحعلی خان وجود دارد که از قدیمی ترین عکس های ایران است. این تصاویر به طور عمده معماری زیبا و ابنیه تاریخی را نشان می دهد و اسناد تاریخی مهمی مربوط به زندگی و درباریان هستند.
اما صنعت عکاسی نیز مانند بسیاری دیگر از پدیدهها، طی سالیان طولانی تحولاتی را تجربه کرد. یکی از این تحولات، ورود دوربین های کداک به این صنعت بود. این دوربینها به همراه خود، سیستم جدیدی از عکاسی را هم به همراه داشتند. در دوربین های کداک، پس از اتمام عکاسی، دوربین باید به کارخانه باز میگشت تا عکس های گرفته شده، ظاهر و چاپ شوند. سپس دوربین با یک حلقه فیلم جدید به همراه نگاتیو عکس های قبلی، به صاحب آن باز گردانده میشد. در این زمان (حدود سال ۱۹۰۰ میلادی ) به تدریج عکاسی تبدیل به صنعتی شده بود که در دسترس اکثر اقشار جامعه قرار داشت. در سال ۱۹۳۵ نیز کداک اولین فیلم رنگی ۳۵ میلی متری را هم به بازار فرستاد.
اما یکی از بزرگترین تحولات در دنیای عکاسی، تغییر سیستم عکاسی از آنالوگ به دیجیتال بود. جالب است بدانید، کمپانی کداک که سالهای بعد نتوانست با تغییرات دنیای عکاسی همراه شود و به یک کمپانی ورشکسته تبدیل شد، از پیشگامان تولید دوربین دیجیتال بود. در سال ۱۹۷۵ اولین دوربین دیجیتال با تلاش ده ماههی یک مهندس الکترونیک، اولین دوربین دیجیتال ساخته شد اما کداک در ادامهی کار نتوانست همگام با تغییرات زودهنگام صنعت عکاسی حرکت کند و برندی که با جریان بازار همراه نباشد، محکوم به شکست است.
اما دنیای عکاسی پس از عکاسی دیجیتال چه سرنوشتی پیدا کرد؟
عکاسی دیجیتال به فرایند ثبت تصاویر به وسیله دریافت و ثبت نور بر روی سطح حساس به نور حسگر الکترونیکی گفته میشود که در این سیستم، الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیا بر روی سطح حساس به نور حسگر تأثیر میگذارد و باعث ثبت تصاویر میگردد. اگرچه اولین دوربین دیجیتال حدود سه و نیم کیلوگرم وزن داشت و تصاویر را با رزولوشن بسیار پایین ۰.۰۱ ثبت میکرد اما همین دوربین آغازگر مسیری بود که امروزه میبینیم.
دوربینهای دیجیتال به تدریج به قابلیتهای جدیدتری مجهز شدند وعکاسی با گوشی موبایل هم به تدریج شکل جدیتری به خود گرفت. در زمانی که هنوز عکاسی آنالوگ انجام میشد، تصاویر روی کاغذهای مخصوص ظاهر و چاپ میشدند. با ظهور عکسی دیجیتال دیگر برای دیدن تصاویر نیازی به چاپ آنها روی کاغذ نبود، اما کیفیت روز افزون دوربینها و تصاویر ثبت شده، این امکان را در اختیار افراد میگذارند که برروی سطوح مختلف با کیفیت مطلوب چاپ و ثبت شوند.
امروزه نه تنها عکاسی با دوربین موبایل به آسانترین شکل ممکن انجام میشود، بلکه چاپ تصاویر برروی سطوح مختلف نیز به راحتی امکانپذیر است. اینترنت در این زمینه هم به کمک ما آمده تا سفارش چاپ تصویر مورد نظرمان برروی سطوح مختلف مانند ظرف، پارچه و… را تنها با چند کلیک انجام دهیم.
همکاری کشینه و پیچاپ، چاپ عکس با قیمت به صرفه، تحویل سریع و کیفیت دلخواه
از آنجا که کشینه همواره سعی داشته است نیاز کاربران خود را در زمینههای مختلف پوشش دهد، در زمینهی خدمات چاپ عکس نیز با همکاری سرویس آنلاین طراحی و سفارش آلبوم پیچاپ، خدمات متنوعی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
چاپ عکس روی فرش، بشقاب و پیشدستی، چاپ تصویر روی ماگ و تی شرت، شاسی و آلبوم LAYFLAT بخشی از خدماتی است که پیچاپ ارائه میدهد. این سرویس آنلاین، تحت نظارت و مسئولیت شرکت عکس نگار نوین برخط با شماره و شناسه ملی ثبت شده فعالیت میکند و این اطمینان برای مشتریان وجود دارد که عکسهای آنان در فضایی کاملا ایمن بارگذاری و ذخیره میشود.
در پیچاپ برای سادهتر شدن فرایند سفارش، چندین طرح پیش فرض برای مناسبتهای مختلف دراختیار کاربران گذاشته شده است و سفارش آلبوم ها به طور منظم با طرحهای جدید و به روزتر، تغییر میکند.
در پیچاپ برای اولین بار امکان طراحی آلبوم عکس صدصفحهای نیز فراهم شده است. همچنین تحویل سریع سفارشها از دیگر مزایای استفاده از سرویسهای پیچاپ است.
اگر میخواهید استفاده از سرویسهای پیچاپ را با قیمت به صرفهتری در اختیار داشته باشید، خرید از طریق کشینه این امکان را به شما میدهد تا پس از خرید بخشی از مبلغ پرداختی خود را به صورت نقد دریافت کنید.
کشینه با هر خرید اینترنتی، میزان مشخصی کش بک به کاربران خود میپردازد، که این مبلغ در حساب کاربری آنها ذخیره شده و با رسیدن به حد نصاب ۳۰هزارتومان، قابل برداشت است. به این ترتیب، کاربران کشینه می توانند به آسانی از سرویس آنلاین طراحی و چاپ آلبوم پیچاپ استفاده کرده و با هر ثبت سفارش، پول نقد دریافت کنند.