اثرات مثبت کوهنوردی و رفتن به طبیعت و ارتفاعات، بیشمار است. این ورزش اگر به صورت اصولی و با لوازم و تجهیزات ورزشی مخصوص انجام شود، تنها برای جسم سودمند نیست بلکه برای ذهن انسان نیز فواید بسیاری دارد. در این مطلب مجله کشینه به اثرات مختلف ذهنی و جسمی رفتن به ارتفاعات و کوهنوردی می پردازیم.
اثرات مثبت پیاده روی در طبیعت:
پیادهروی از ارزانترین ورزشهایی است که میتوان به آن پرداخت و در عین حال یکی از قدرتمندترین و تاثیرگذارترین ابزارها برای کنترل و کاهش وزن به شمار میرود. پیادهروی منظم در طبیعت عملکرد قلب را بهبود میبخشد، بر روی عملکرد ریهها اثر مثبت دارد و فشار خون را نیز کنترل میکند.
پیادهروی منظم طبق آمار و مشاهدات، خطر بروز بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، آسم، سکته مغزی و برخی از سرطان ها را کاهش میدهد.
در خصوص اثرات روحی و ذهنی مثبتی که پیادهروی بر روی انسان دارد میتوان گفت این فواید بیشتر از چیزی است که ما تصورش را میکنیم. این ورزش به ما کمک میکند تا در هنگام کار وضعیت روحی و ذهنی آمادهتری داشته باشیم چرا که میزان استرس را در فرد کاهش میدهد. علاوه بر اینها قدرت تمرکز در انسان افزایش یافته و باعث میشود ذهن به طور خلاقانهتری فعالیت کند. از اثرات شگفتانگیز ورزش و پیادهروی در طبیعت و ارتفاعات، کاهش افسردگی در افرادی است که زمینهی آن را دارند.
اثرات مثبت کوهنوردی:
در خصوص اثرات جسمانی کوهنوردی و فواید آن برای بدن، اولین و مهمترین نکته، این است که این ورزش تمام عضلات را درگیر میکند. عضلات هم در قسمت بالاتنه و هم قسمت پایین تنه در کوهنوردی تحت تاثیر تحرکات بدن قرار میگیرند.
کمر، شکم و عضلات پاها به طور کامل ورزیده میشوند، به همان اندازه نیز انگشتان، بازوها و سرشانهها درگیر هستند.
رفتن به کوهنوردی به طور منظم، تابآوری و استقامت بدن را افزایش میدهد. همچنین یکی از بهترین راههای تقویت قدرت عضلات، کوهنوردی است. علاوه بر آن، در این ورزش ماهیچهها به میزان مطلوبی کشیده میشوند و انعطافپذیری و چابکی بدن افزایش پیدا میکند. صعود به قلههای مختلف، یک ورزش هوازی مطلوب نیز به حساب میآید.
اثرات ذهنی:
کوهنوردی نیز مانند هر ورزش دیگری علاوه بر اثرات مثبت جسمی، فواید ذهنی نیز با خود به همراه دارد. افزایش اعتماد بنفس در افراد، بالا رفتن چابکی ذهن و خودآگاهی از اولین اثراتی است که فرد پس از چند نوبت کوهنوردی در خود احساس میکند. این فعالیت به خوبی باعث آزاد شدن استرس و فشارهای ذهنی شده و به همین دلیل برای سلامت عمومی بدن مفید است.
داشتن قدرت حل مسئله، یادگیری سریع و توانایی تمرکز از پیشنیازهای ورزش کوهنوردی است. به همین دلیل انجام کوهنوردی فعالیتهای ذهنی را سرعت میبخشد.
یکی از دلایلی که بسیاری از افراد به سمت این ورزش جذب میشود این است که در هنگام کوهنوردی، تمرکز بر روی رسیدن به قله باعث میشود افراد از استرسهای روزمره رها شوند و ذهن از درگیریهای همیشگی خود کمی آزادتر شود. همچنین رسیدن به قله، حس مطلوب داشتن یک دستاورد را به فرد القاء میکند.
به تمام این موارد، این نکته را اضافه کنید که افراد در ساعات ابتدایی روز به کوهنوردی میروند و این مسئله به خودی خود امری شادیبخش و نشاطآور است.
بسیاری از افرادی که به کوهنوردی میپردازند، اظهار میکنند که پیش از این فکر میکردند این ورزش بسیار دشوار و طاقت فرساست. اما پس از مدتی با دیدن اثرات شگفتانگیز آن بر ذهن و جسمشان، به طور مرتب به کوهنوردی پرداختهاند و همواره در هفته زمانی را به آن اختصاص دادهاند.
۴ دیدگاه
بازتاب ها: درس خواندن با روش های اصولی و تکنیکهای صحیح - کش مگ - مجله کشینه
بازتاب ها: کمپینگ ، ورزش و تفریح در طبیعت با کمپو در کشینه - کش مگ - مجله کشینه
بازتاب ها: نکاتی ضروری که باید هنگام خرید لوازم کوهنوردی به آنها توجه کنیم - کش مگ - مجله کشینه
بازتاب ها: در خانه از قله قاف خرید کنید - کش مگ - مجله کشینه