در گذشته محتوایی که افراد در معرض آن قرار میگرفتند از طریق تعداد محدودی از رسانههای جمعی تامین میشد. رادیو، تلویزیون، نشریات عمدهی رسانههایی بودند که ماموریت داشتند علاوه بر سرگرم کردن افراد، بار آموزشی و خبری نیز برای آنان داشته باشند. اینکه افراد چقدر از محتواهای سرگرم کننده استقبال میکردند و چقدر از محتواهای آموزشی و خبری (مانند فیلم و ویدیوی آموزشی) بیشتر به سلیقه و نوع نگاه آنان بستگی داشت و البته هنوز هم این رسانهها با در اختیار داشتن اکثریت مخاطبین، قدرت بسیار زیادی در جذب افراد مختلف با سلیقههای مختلف دارند. تنها تفاوتی که در یکی دو دههی اخیر در این زمینه ایجاد شده است این است که رسانهها دیگر به تلویزیون، رادیو و نشریات خلاصه نمیشوند و این انحصار دیگر وجود ندارد. بلکه فضای بی انتهای اینترنت، وبسایتها و شبکههای اجتماعی به رسانههایی قوی تبدیل شدهاند که در برخی موضوعات در شبکههای تلویزیونی و رادیویی پیشی میگیرند. این مسئله تنها مربوط به کشور ما نیست و در سراسر دنیا رسانههای اینترنتی به رسمیت شناخته میشوند.
نگاهی به آمار استقبال کاربران از نوع محتوای اشتراک گذاری شده در شبکه های اجتماعی
حال باید بررسی کنیم که چه نوع محتوایی از این رسانهها در بین مردم دیده و دست و به دست میشود. یکی از ویژگیهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی این است که برای انتشار هرنوع محتوا میتوان از پلتفرم مخصوص آن استفاده کرد و از نتیجه مطمئن بود. به عنوان مثال اکثر کاربران شبکههای اجتماعی مطلعند که برای انتشار عکس، بهترین رسانه اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی شبیه آن مانند پینترست است. همینطور برای انواع دیگر محتوا مانند متن، فایل صوتی و ویدیو نیز رسانههای مختلف و متناسب با خودشان وجود دارند. اگرچه در تمام این شبکه های اجتماعی امکان آپلود آنواع دیگر محتوا وجود دارد(بعنوان مثال انواع مختلف ویدیوی آموزشی کوتاه که در اینستاگرام به اشتراک گذاشته میشود.) اما سوالی که در این میان ممکن است برای برخی افراد به وجود بیاید این است که در این اقیانوس عظیم اطلاعات که هریک به نوعی در فضای مجازی منتشر می شوند، کدام نوع از محتوا بیش از انواع دیگر آن مورد استقبال کاربران قرار میگیرد؟
پاسخ این سوال از عجیبترین مواردی است که میتوانید تصور کنید. طبیعتا با وجود محتواهای سبک که دیدن آنها در مدت چند ثانیه امکانپذیر است (مانند تصاویر و متنهای کوتاه) و کمحوصلگی کاربران که به تدریج در اثر استفادهی مداوم از شبکههای اجتماعی به وجود آمده، انتظار میرود قالب محتوایی «ویدیو» از نظر میزان استقبال در رتبه یا لااقل رتبههای پایانی باشد اما برخلاف انتظار ویدیوها محتواهایی هستند که بیش از سایر قالبهای محتوایی مورد استقبال کاربران قرار میگیرند و دیده میشوند.
در همین راستا هم پرطرفدارترین پلتفرم انتشار ویدیو یعنی «یوتیوب» از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی در سراسر دنیاست. در این مورد نیز همان نکتهای که در خصوص رسانههای جمعی وجود دارد، صادق است. افراد بنا به سلیقه و هدفشان از دنبال کردن رسانه و محتوای ارائه شده در آن میتوانند از رسانه به طور بهینهای استفاده کنند. در یکی از پژوهشهایی که در خصوص شبکههای اجتماعی مختلف و میزان تاثیرات مثبتشان بر کاربران منتشر شده بود، یوتیوب در رتبهی اولِ سازندهترین و مفیدترین شبکههای اجتماعی قرار داشت. یکی از دلایلی که این شبکه اجتماعی را در رتبهی نخست قرار داده است حجم بالای ویدیوی آموزشی است که در کانالهای مختلف آن برای کاربران ارائه میشود.
همین مسئله اهمیت انواع ویدیوی آموزشی و تاثیر آنها در دنیای امروز را نشان می دهد. روند آموزش از آموزش حضوری و کلاسهای آموزشی به کلاسهای غیرحضوری و سپس به ویدیوهای آموزشی رسیده است. هم اکنون یکی از پرمخاطبترین انواع محتوا که در فضای اینترنت دیده و دست به دست میشود ویدیوهایی است که محتواهای مختلفی از جمله محتوای آموزشی را دربرمیگیرد.
لیموناد، وبسایت تولید و انتشار ویدیوی آموزشی حرفه ای برای علاقه مندان
وبسایتهایی نیز وجود دارند که به صورت تخصصی به انتشار ویدیوی آموزشی پرداخته و این فایل ها را از راه های مختلف به کاربران ارائه میدهند.
لیموناد یکی از این وبسایتهاست که با این شعار خود را به کاربران معرفی میکند :«ماموریت ما در رسانه آموزشی لیموناد، تسهیل در فرایند آموزش است»
گامهای اولیه راه اندازی لیموناد ۴ سال پیش یعنی در سال ۹۳ برداشته شد. زمانی که این تیم با شعار «آموزش برای همه» فعالیت خود را آغاز کرد و سپس به تدریج با بهرهگیری از تجربیاتی که ضمن مسیر کسب میکرد توانست پیشرفت روزافزونی در امکانات و کیفیت خدمات ارائه شدهی خود به وجود بیاورد.
لیموناد از سال ۹۵ نسخهی جدیدی همراه با امکانات و خدمات گسترده و کاربردی برای مخاطبان راه اندازی کرد و تا امروز موفق شده است بالغ بر ۵۰۰ دورهی آموزشی با موضوعات مختلف برای کاربران علاقهمند منتشر کند.
موضوعاتی که در لیموناد توسط اساتید مجرب و متخصص آموزش داده میشود زیرمجموعهی شش موضوع زیر قرار میگیرند : برنامه نویسی، امنیت و شبکه، طراحی، نرم افزار، ورزش و هنر و اصول کسب و کار.
همانطور که مشاهده میکنید تمام موضوعات از مباحثی است که امروزه بسیار کاربردی است و میتواند در زمینههای شغلی و تحصیلی افراد بسیار کارآمد باشد.
این خدمات در حالی توسط لیموناد ارائه میشود که اگر قصد داشته باشید همین موضوعات آموزشی را در کلاسهای حضوری و یا آموزشگاهها فرا بگیرید، ناچار میشوید زمان و هزینهی چندین برابر صرف کنید.
همکاری کشینه و لیموناد؛ آموزش آسان و ارزان در دسترس همه
همکاری کشینه و لیموناد به این شکل است که کاربری که قصد خرید و استفاده از ویدیوهای آموزشی را دارد، وارد وبسایت کشینه شده و از لیست فروشگاهها، لیموناد را انتخاب میکند. با انتخاب لینک دریافت کشینه، وارد وبسایت آموزشی لیموناد شده و خرید ویدیوی آموزشی را به روال عادی و همیشگی انجام میدهد.
سپس کشینه طبق درصد اعلام شده، بخشی از مبلغی که برای خرید پرداخت شده است را به حساب کاربری مشتری بازمیگرداند تا زمانی که این مبلغ در حساب کاربری به حد نصاب ۳۰ هزارتومان برسد و کاربر بتواند آن را به حساب بانکی خود انتقال دهد و آن را به صورت نقد دریافت کند.
این متد از خرید که براساس مفهوم کش بک (Cash back) یا بازگشت پول نقد پس از خرید برای کاربران طراحی شده است، در ایران برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا، شناخته شده نیست و کشینه اولین وبسایتی است که در میان فروشگاههای اینترنتی ایرانی، بر پایهی افیلیت مارکتینگ و کَش بک فعالیت خود را آغاز کرده است.
افیلیت مارکتینگ یا فروش رابطهای به این معناست که کشینه با فروشگاههای اینترنتی وارد همکاری شده و در ازای کاربرانی که از طریق کشینه از وبسایت مورد نظر خریدی انجام میدهند، بخشی از سود خرید را فروشگاه مورد نظر دریافت کرده قسمت عمدهی آن را به صورت نقد به کاربر بازمیگرداند.
مبلغ پس از خرید در حساب کاربری فرد منظور شده و پس از رسیدن به حد نصاب ۳۰هزار تومان قابلیت انتقال به حساب بانکی را پیدا خواهد کرد.
به این ترتیب کاربرانی که قصد استفاده از انواع مختلف ویدیوی آموزشی آنلاین را دارند میتوانند در کشینه از وبسایت آموزشی لیموناد استفاده کرده پس از خرید ویدیوهای آموزشی با مناسبترین قیمت، پس از خرید خود پول نقد نیز دریافت کنند.
کشینه، بهینهترین خرید آنلاین