در ادامه ی معرفی راه هایی برای ترک اعتیاد به گوشی و چک کردن دائم شبکه های اجتماعی راهکارهای دیگری را در این مطلب ذکر کرده ایم:
ترک اعتیاد به گوشی با قدم های کوتاه و اهداف قابل دسترس
یکی از راه هایی که میتواند انگیزه ی مناسبی برای کم کردن عادت اعتیاد به اینترنت باشد، تنظیم کردن اهداف کوتاه و آسانتر و به تدریج بزرگتر کردن این اهداف است. مثلا اگر تصمیم دارید حضور خود را در اینستاگرام از کم تر کنید، اینکه از ۵ ساعت در روز آن را به بیست دقیقه کاهش دهید، کمی غیر واقع بینانه به نظر میرسد. راه اصولیتر و البته امکانپذیرتر این است که ابتدا به تدریج این زمان را کاهش دهید. مثلا از پنج به چهار ساعت، از چهار به دو ساعت و الخ…
نه فقط در زمینهی اعتیاد به گوشی و حضور دائم در شبکه های اجتماعی بلکه در تمام زمینههایی که فرد اهداف مشخصی را دنبال میکند، تنظیم کردن اهداف کوتاه و به تدریج رسیدن به آنها راه حل بسیار عملیتری نسبت به اهداف بزرگ و دور از دسترس است. ضرب المثل قدیمی «سنگ بزرگ نشانهی نزدن است» یادآور این موقعیت است که فرد آنقدر کار سختی را برای انجام انتخاب کرده که غیرممکن بودن واضح و مشخص به نظر میآید.
گوشی را همیشه در دسترس خود قرار ندهید
یکی از عادت های افراد معتاد به اینترنت، این است که گوشیشان را همیشه در جایی شبیه جیب لباس یا به طور کلی جایی که نزدیک و در دسترس باشد نگه میدارند. حتی بعضی از آنان وسواسشان به این حد میرسد که گوشی باید در دیدرسشان باشد و هر از چندگاهی به آن نگاه کنند تا خیالشان راحت باشد که پیام یا هشداری را از دست ندادهاند.
توصیهی ما به شما این است که گوشی را در جایی دور از دسترس و ترجیحا جایی که در دیدتان نباشد قرار دهید. اوایل شاید برای خودتان هم قابل باور نباشد که چطور بدون دیدن آن به انجام کارها مشغول میشوید و به مرور به ندیدن و مرتب چک نکردن آن خو میگیرید. بستن صدای گوشی نیز از راهکارهایی است که باعث میشود آسانتر بتوانید نبود آن را تحمل کنید.
برای هر هدف کوچک یک جایزه برای خود در نظر بگیرید
اگر به کودکی خود فکر کنیم و به یاد بیاوریم که در آن زمان، چه جیزی باعث میشد برای انجام کاری انگیزه و اشتیاق لازم را داشته باشیم، به یاد میآوریم که در نظر گرفتن جایزه برای هرکاری، انجام آن را آسانتر میکند و هیچ کجا نوشته نشده که جایزه گرفتن فقط برای کودکان مفید است. بزرگسالان نیز میتوانند برای رسیدن به خیلی از اهداف، در این مورد خاص کنار گذاشتن اعتیاد به گوشی و شبکه های اجتماعی، با در نظر گرفتن جایزه برای خود این مسیر را آسانتر پیش ببرند. مثلا برای هر دوساعت کم کردن است زمان استفاده از گوشی طی روز، یک وسیلهی سرگرمی جالب یا یک وعده غذای لذیذ برای خود به عنوان جایزه در نظر بگیرند تا مسیر این تغییرات مثبت، شیرینتر طی شود.
در مطالب آینده راهکارهای بیشتری را در این زمینه در مجله کشینه معرفی خواهیم کرد.
یک دیدگاه
بازتاب ها: راهکارهای ترک اعتیاد به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی: بخش آخر - مجله کشینه